Fushata 2018 “Për festat e fundvitit”

Edhe këtë vit Fondacioni Ivanaj organizon fushatën e fund vitit për të ndihmuar fëmijët në nevojë. Vitin e kaluar shpërndamë dhurata për 94 fëmijë në shkollën “4 Dëshmorët” në Tiranë. Këtë vit, lodrat dhe librat e mbledhura do të shkojnë për fëmijët e shkollave 9 vjeçare në nevojë jashtë Tiranës. Ju mund të dhuroni lodra…

Rritje e ndërgjegjësimit për sigurinë online!!!!

Më 30 tetor, Fondacioni ynë në bashkëpunim me SfidaBiznesi.com, e udhëhequr nga Elvis Plaku, pati kënaqësinë të organizojë një trajnim mbi “Ndërgjegjësim për Sigurinë Online”, e cila përkon edhe me Muajin Ndërkombëtar të Sigurisë Kibernetike që është Tetori. Trajnimi mbi Ndërgjegjësimin për Sigurinë Online, nga i cili mund të përfitojnë të gjithë, preku çështjen e…

Konferenca Jubilare ” Ne emer te….Kultures”

Më 25 Shtator të vitit 2018, Fondacioni Martin & Mirash Ivanaj në Tiranë, në bashkëpunim me shtëpine botuese “Jozef” dhe “radiandradi.com” organizoi në ambientet e tij, konferencën  jubilare “Në emër të…kulturës” dhe promovimin e librit “Ministri i hekurt- Mirash Ivanaj” nga Lazër Radi, në përkujtim të 130 vjetorit të lindjes së Dr. Martin Ivanaj, 65…

Technology for all ages

Nisma jonë më e re (unike për Shqipërinë)

Në vjeshtën e këtij viti do të lançojmë në Tiranë një program të veçantë të quajtur “Klubi i Teknologjisë së për Moshuarit (KTM)“, për të cilin na duhet ndihma juaj. Qëllimi ynë është t’u ofrojmë mbështetje moshave të treta nëpërmjet fuqizimit të aftësive dhe kompetencave të tyre ndërvepruese, duke i përfshirë në komunitet përmes bashkëveprimit…

Dita Ndërkombëtare e Rinisë

Për të tërhequr vëmendjen tek një sërë çështjesh kulturore dhe ligjore rreth të rinjve, sot më 12 gusht, që është Dita Ndërkombëtare të Rinisë po ndajmë me ju një ese të shkurtër nga një prej vullnetareve tona të talentuara, Vanesa Guri. Në të gjithë botën, të jesh i ri do të thotë të kesh gjithçka…

Programi i vullnetarëve në Institutin e Fondacionit Ivanaj po lulëzon!

Të premten e kaluar, takimi i radhës me grupin e vullnetarëve u programua për të integruar më mirë anëtarët e tij në diçka më të përpunuar dhe argëtuese, për të bërë të mundur zbulimin e tematikave të ndryshme, rreth të cilave do zhvillohet Workshop-i. Një nga vullnetaret tona si dhe mentorja e programit, Ariola, bëri…

Disa vrojtime personale dhe parathënie.

Në qytetin legjendar të Prizrenit, një prej paraardhësve të mi (Leka Ivan) i cili ishte pjesëmarrës aktiv në asamblenë historike të Lidhjes së Prizrenit në Qershor të 1878-ës, këtë fundjavë do të zhvillojë një panair libri dhe Ivanajt janë të pranishëm përsëri, kësaj here me një libër rreth tyre. Ky botim me 330 faqe është…

Një eksperiencë e veçantë me synime të larta

IPARD – Instrumenti për Ndihmën e Para-Anëtarësimit, në fushën e Zhvillimit Rural. Në 28.06.2018 në “Sallen Ivanaj”  u organizua një sesion informimi i quajtur IPARD – Instrumenti i Ndihmës së Para-Anëtarësimit për Zhvillimin Rural. IPARD synon të mbështesë fermerët, sipërmarrësit bujqësorë, stabilimentet e përpunimit të ushqimit, personat fizikë ose juridikë, mikro-bizneset dhe ndërmarrjet e vogla…

Meeting with our volunteers (2)

Një mbrëmbje e bukur me skuadrën e vullnetarëve të Fondacionit Ivanaj

Ditën e djeshme, datë 21 Qershor 2018, patëm kënaqësinë të kishim pjesëmarrjen e vullnetarëve tanë, së bashku me stafin si dhe me Themeluesen & Drejtoreshën Executive të Fondacionit, Znj Drita Ivanaj. Ishte takimi ynë i parë, i cili do të pasohet nga takime të tjera të planifikuara në vazhdim. Në mbledhje u diskutuan me gjallëri…