Rreth Nesh

/Rreth Nesh
Rreth Nesh 2019-02-25T19:27:44+01:00
Fondacioni Martin dhe Mirash Ivanaj i New York-ut, SH.B.A dhe Instituti i Fondacionit M. & M. Ivanaj i Tiranës, Shqipëri, janë Fondacione simotra që ndajnë një mision të përbashkët. Të dyja janë të regjistruara si organizata jo-fitimprurëse në vendet e tyre përkatëse dhe kombinojnë punën dhe përpjekjet e tyre për të realizuar në mënyrë optimale qëllimet dhe objektivet e tyre të deklaruara.

​Misioni Ynë

​​Misioni i Fondacioneve Ivanaj është të nxisë dhe të çojë përpara interesat publike në kulturën dhe arsimin Shqiptar brenda dhe jashtë vendit; të inkurajojë dhe shpërndajë njohuri mbi traditat shqiptare intelektuale, juridike dhe shkencore; të kultivojë ide të reja inovative dhe sipërmarrëse duke i kthyer në projekte domethënëse dhe partneritete të suksesshme; të mbështesë edukimin e popullit shqiptar duke dokumentuar historinë e tij heroike dhe propaganduar dijen për përparimin e Shqipërisë në botën e lirë.

​Objektivat tona

Në kuadër të misionit tonë, aktivitetet e Fondacionit përfshijnë konferenca edukative, seminare, forume në SH.B.A., Shqipëri dhe vendet të tjera të rajonit. Në Shqipëri ne sigurojmë ambientet dhe pajisjet për trajnime jo formale të natyrave të ndryshme për pjesëmarrës të të gjitha moshave si dhe baza të dhënash, referenca dhe shërbime bibliotekare për vizitorë kërkues dhe akademikë. Për më tepër mbështesim menaxhimin e projekteve për transformimin e koncepteve inovative të të rinjve në sipërmarrje biznesi, si dhe publikojmë dokumentacione historike për qëllime edukative. Për këto dhe të tjera projekte ne zhvillojmë partneritete dhe bashkëpunime me institucione të ngjashme në botë.

Mesazh nga themeluesja

Përshëndetje dhe faleminderit që po e vizitoni faqen tonë!

Unë jam Drita Ivanaj, vajza e Dr. Martin Ivanaj dhe mbesa e Prof. Mirash Ivanaj. Dy vëllezërit Ivanaj janë figura të rëndësishme historike në Shqipëri, për shkak të kontributit të tyrenë fushën e ligjit, kulturës dhe arsimit. Gjatë jetës dhe punës së tyre, ata gjithmonë shfaqën, patriotizëm, integritet, intelektualizëm, dhe besnikëri. Është dëshira jonë që të shohim këto kualitetet të ruhen në jetën Shqipëtare në të ardhmen.

Ivanaj Foundations të New York dhe Tiranës u krijuan në memorien e tyre, për të inkurajuar, ndihmuar dhe për të krijuar mundësi të reja në fushën e arsimit kulturës për Shqipëtarët e të gjitha moshave dhe të gjitha fushave.

Si themeluesja e kësaj organizate, unë vazhdoj t’ia përkushtojë të gjithë kohën, energjinë, eksperiencën, dhe ndihmën financiare zgjerimit të saj. Falë këtij website-ti, unë kam besimin se Shqipëtarët kudo në botë, si dhe miqtë e Shqipërisë, do të demonstrojnë dëshirën e tyre për të marrë pjesë në këtë përpjekje duke na mundësuar ndihmën dhe ekspertizën e tyre, ose duke na mundësuar ndihmën financiare për të çuar përpara synimet tona.

Mirë se erdhët! Shpresoj të na shkruani!

​Misioni, Vizioni ​& Objektivat Tona

X