Çfarë na dallon?TË REJAT MË TË FUNDIT

Vazhdimësia e lavdisë dhe krenarisë shekullore

Pas tete dekadash, udhëtimit te gjate te flamurit te Familjes Ivanaj i ka ardhur fundi. Ky flamur i përmasave te mëdha (3 metra e gjysme i gjere), i përgatitur me lesh te trevave shqiptare, u valëvit për here te pare ne ballkonin e rezidencës se Ivanajve te ndërtuar ne zonën e kryeqytetit shqiptar te njohur…

Festa e abetares nga brezi në brez

Një traditë e bukur, që mund të ketë filluar siç thotë mësuesja tashmë prej kohësh në pension dhe pjesë e familjes time Znj. Violeta Mita, që në vitet 60’. Është e habitshme se si, me gjithë ndryshimet e mëdha që ka pësuar Shqipëria, në rrafshin politik, ekonomik, shoqëror dhe social, me gjithë ndryshimet pothuajse tërësore të kurrikulave të shkollave që nga filloret e deri tek universitetet, me gjithë dëshirën e madhe të shqiptarëve për të ndryshuar çdo gjë, për t’u bërë si gjithë Evropa, një festë e tillë ka mbetur pothuajse e pandryshuar.